Beskrivning

EXPED DURA 5R M

Rek butikspris: 2100 kr

Dura 5R-serien är ny för 2022 och ersätter Expeds tidigare serie Synmat XP 7/9, Synmat 7, Synmat 9. Modellen finns i alla dessa storlekar/modeller. Vi hjälper dig gärna att kundbeställa den du önskar om vi saknar någon i lager:

DURA 5R M (Medium)= 7 x 183 x 52 cm (rektangulär form)

DURA 5R MW (Medium Wide)= 7 x 183 x 65 cm (rektangulär form)

DURA 5R LW (Long Wide)= 7 x 197 x 65 cm (rektangulär form)

Schwieziska EXPED är återförsäljaren som började tillverka egen utrstning på 80-talet. Sedan 1997 har de nått stor framgång med många utmärkelser för innovativ produktdesign i sin strävan efter att överträffa kundernas förväntingar i tillverkningen av expditionsutrustning med värderingen "The maximum outdoor experience with minimal means". www.exped.com

Välisolerat extra slittålig syntetfylld madrass för användning alla årstider. 7 cm luftfyllnad ger hög komfort, och extra god isolering gör att det klarar användning i temperaturer ned till ca -20 °C.

Dura 5R M från Exped är ett nytt liggunderlag från Exped 2022 med hög hållbarhet och mycket god isolering för användning under alla årstider. Liggunderlaget blåses enkelt upp med den medföljade pumpbagen, och justeras och töms enkelt med Expeds Flatvalve-ventil. M står för Medium vilket innebär 52 cm bredd (beräknad liggplats i tält är som standard 50 cm per person tight räknat) och standardlängd 183 cm.

Dura 5R M är liggunderlaget för för dig som vill kunna sova ute med hög komfort. Perfekt modell för dig som vill ha ett bekvämt och tillförlitligt liggunderlag även för vinterturen eller vintercamping. Specifikt för Dura-serien är även den kraftigare bottenväven som extra skydd mot slitage och pontentiella stickskador från marken.

Liggunderlaget är hela 7 cm tjockt vilket ger utmärkt sovkomfort oavsett hur ojämn marken är. Exped Dura 5R M har längsgående vertikala syntetfyllda luftkanaler och den yttersta kanalen på vardera sida är lite tjockare för att ge en bekväm sömn utan risk att du glider av madrassen när du rör dig. Liggunderlaget har en inbyggd handpump och en förvaringspåse och ett reparationskit medföljer.

Till liggunderlaget Exped Dura 5R M ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en ultralätt pumpsäck (UL SCHNOZZEL PUMPBAG MEDIUM ) som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.

Certifierat klimatneutralt:

Liggunderlaget har ett minimerat klimatavtryck då det är tillverkat i återvunnen polyester och har en återvunnen syntetisolering. Exped har även energieffektiviserat tillverkningsprocesserna och transporterna samt klimatkompenserat för dessa. Detta liggunderlag är där med certifierat klimatneutralt (myclimate.org/01-20-799878). Textilierna är Oeko-Tex® 100-certifierade och isoleringen Bluesign-certifierad.

Specifikation:

  • R-värde (ASTM F3340): 4.8

  • Isolerar ned till ca -20 C

  • Mått: 183 x 52 x 7 cm

  • Vikt: 840 gram

  • Packmått: 25 x 14 cm

  • Yttermaterial (sidor och ovansida): 75 D recycled polyester Oeko-Tex 100 certified

  • Yttermaterial (undersida): 75 D recycled polyester Oeko-Tex 100 certified

  • Isolering: 60 g/m2 Texpedloft återvunnen syntetisolering, Bluesign-certifierad.

  • 4-säsongs lättviktsliggunderlag med syntetisolering.

  • Klimatkompenserad och tillverkad i återvunnet material.

  • 7 cm tjockt för hög sovkomfort oavsett underlag.

  • Comfort Cradle - tjockare kanaler ytterst som omfamnar och håller dig på plats.

  • Reparationskit och förvaringspåse ingår.

  • Flatvalve ventil - smidiga platta ventiler, en för att pumpa/blåsa upp och en för att tömma luft.

  • Schnozzel-pumppåse UL M i återvunnet material ingår (Går även att använda som vattentät packpåse.)

  • 5 års garanti

SAMFRAKNING Du betalar endast en frakt (för den högsta varans fraktkostnad) oavsett hur många varor du köper under 1 en dag.

/ Väl mött!

Objektnr 599870558

Visningar 480

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

EXPED DURA 5R M, ligggunderlag

Pris

1 890 kr

Friluftsbutiken

Göteborg, Sverige

5.0

Friluftsbutiken

Företag

Toppsäljare

5 450 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?