Beskrivning

S|
M|
Vintage stickad festtopp. Troligen 60-tal, ev 50-tal. *Var snäll och LÄS hela beskrivningen + ZOOMA in bilderna* (hör av dig om du vill ha fler bilder)
Toppen är stickad, och täcks av mängder av paljetter och pärlor. Insidan är helfodrad. Pärlorna är små och går på diagonalen och bildar ett rutmönster. Paljetterna sitter dels över hela toppen, och dels finns större paljetter i diagonalrutorna.
Materiallapp saknas. Det stickade utsidan är gissningsvis en blandning av ull och andra fibrer. Insidan gissningsvis acetat. Blixtlås i ryggen som går hela vägen ner.

Toppen är väldigt fin men bild 5 visar ***defekter**. På insidan är några stygn lösa på olika ställen (där fodret sitter fast i den stickade delen. Kan lagas med ett par stygn för hand (nedre bilden).
Och *OBS!* I det stickade finns det tyvärr små hål (exempel inringade på övre bilden). Med alla glittrande paljetter så syns de i stort sett bara när man inspekterar hela toppen.
Det finns tyvärr hål på flera ställen, cirka 8 st. Hålen beror på ålder och konstruktionen med alla pärlor och paljetter.
[Dessa skulle kunna lagas från insidan om man tar upp ett par av stygnen som håller fast fodret och sedan syr dit det igen.]
Priset har satts i förhållande till ålder och skick, samt att den är ovanlig.

Storleksmärkt 36 men se mått nedan.
Vikt: 414 gram (ganska tung vilket beror på alla paljetter).

Se mått för att bedöma storlek:
Armhåla till armhåla: 44
Längd: 54 cm

Har tvättats med oparfymerat fintvättmedel. Endast handtvätt. Låt först plantork på en ren handduk, när den torkat ganska mycket kan den fortsätta plantorka utan handduk/på en ny handduk eller på galge men inte för tidigt med tanke på plaggets vikt.

Rök- och djurfritt hem.
Jag skickar (var)dag efter betalning.

Objektnr 634232996

Visningar 44

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 25 jun 20:24

Vintage stickad topp med pärlor och paljetter puderrosa gammeldags fest

Pris

285 kr

RetroColorStock

Järfälla, Sverige

5.0

RetroColorStock

Verifierad

Toppsäljare

379 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?