Beskrivning

Människor och båtar i Norden. Sjöhistorisk årsbok 1998-1999

I äldre tider var det vattnet och vattenvägarna som gav de bästa möjligheterna till kommunikation i Norden. Svårforcerad terräng på land separerade landområden men innanhaven, sjöarna och floderna förenade dem. Livet för människorna i kustområdena präglades av en anpassning till miljön och dess olika förutsättningar. Stränderna och vattnen skapade egna behov av speciellt utformade arbetsredskap, inte minst olika typer av båtar.

Om människorna i Norden, deras båtar och livsvillkor handlar denna bok. Läsaren får följa med på en spännande och farofylld resa runt två innanhav, Västerhavet och Östersjö, med strandhugg runt kusterna. Vägvisarna kommer från hela Norden och skriver på sina modersmål.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Det finns en mycket ringa intryckning på pärmryggens övre kant som man knappt lägger märke till. Boken är rikligt illustrerad med fotografier, teckningar och någon karta - allt i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 250/215 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1145 gram
Sidantal 338
Redaktörer Sibylla Haasum och Ingrid Kaijser
Förlag Sjöhistoriska Museet och Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm
Utgivningsår 1998
Språk svenska
ISSN 0349-019X

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning:
VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450601

Visningar 22

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:18

Människor och båtar i Norden

Utropspris

|0 Bud

90 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?