Beskrivning

Båtglädje - Svenska kryssarklubben 1923-2023, av Carina Lernhagen Matz och Erling Matz

Hundra år av båtglädje.

Det glada tjugotalet – det var då Svenska Kryssarklubben bildades. Nu är det ett hundra år sedan. Mycket har hänt, men mycket är också sig likt. Glädjen att vara ute i båt är densamma, med bogsvall kring stäven.

I KRYSSARKLUBBENS JUBILEUMSBOK 1923-2023 möter du de kvinnor och män som format klubben till världens största. Du möter deras båtar för segel och motor och hur Kryssarklubben lotsar dig till ett innehållsrikare och säkrare båtliv.

1923 bildades Svenska Kryssarklubben, SXK, av Sven Grenander och 30 andra män. De stakade ut punkterna; arrangera undomsseglingar, anvisningar om ankarplatser, ge ut årsskrift, beskriva lyckade långfärdsbåtar och utrustningsdetaljer samt att skildra intressanta och nautiskt lärorika seglatser. De punkterna har varit och är alltjämt viktiga för SXK. De kom också att göra SXK till idag världens största båtklubb.

Jubileumsboken innehåller intressanta skildringar om de hundra åren. Det är ett bildrikt praktverk med välformulerade texter om klubbens historia, båtlivets utveckling och om starka personligheter som varit med och lagt grunden för det båtliv vi har idag. Vi får bland annat ta del av Åke Améens historia bakom alla lodningar och hamnbeskrivningar han genomförde under sina seglatser med hustrun, friherrinnan Barbro Améen.

Genom åren har det funnits lottbåtar, seglarläger på Malma Kvarn, oändliga artiklar om långfärdsbåtar, Medelhavsseglingar, seglande skutorna Gratitude och Leader, båtkonstruktören Tore Herlin med flera. Trevligt är också att många seglande kvinnor lyfts fram av författarna.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar med linneklädd rygg är helt ny och i mycket nära nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 247/207 mm
Ryggbredd ca 24 mm
Vikt ca 1060 gram
Sidantal 224
Författare Carina Lernhagen Matz och Erling Matz
Förlag Svenska kryssarklubben
Språk svenska
Utgivningsår 2023
ISBN 91-88067-10-4

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450511

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:17

Båtglädje - Svenska kryssarklubben 1923-2023

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?