Beskrivning

Mina och andras drömbåtar - Erik Salanders artiklar 1935-1954 om båtkonstruktion och segelbåtar, av Erik Salander utgiven av Gaff Yacht Society’s Stiftelse

Erik Salander har ända sedan före sin död 1957 förtjänat en antologi över sitt livsverk som båtkonstruktör, kritiker, analytiker och skribent.

Att läsa hans gedigna, insiktsfulla artiklar om egna och andras båtar och konstruktioner är en njutning - inte bara för inbitna veteranbåtsentusiaster och hängivna seglare, utan för alla som oberoende av ämne njuter av lysande stilistik.

Artiklarna är så medryckande att man inte bara blir intresserad av utvecklingen av segelbåtar för nöjessegling under första halvan av 1900-talet, utan även har svårt att sluta läsa! Erik Salanders kombination av skarp analys, vidsynthet och djup bildning är unik bland teknik- och seglingsskribenter.

Detta är en bok om ett svenskt kulturarv av världsklass, skriven av en av dess skapare.

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Det finns emellertid slitage på omslagets kanter där det på baksidan vid nedre pärmkanten finns en reva som bokens nye ägare elegant kan snygga till med en bit tejp på baksidan. Själva boken, inlagan i sina pärmar, är i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med svartvita fotografier och ritningar.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 305/215 mm
Ryggbredd ca 26 mm
Vikt ca 1215 gram
Sidantal 303
Författare Erik Salander
Redaktör Gustaf Holgersson
Förlag Gaff Yacht Society’s Stiftelse
Språk svenska
Utgivningsår 2012
ISBN 91-637-0254-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450477

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:16

Mina och andras drömbåtar – Gaff Yacht Society’s Stiftelse

Utropspris

|0 Bud

260 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?