Beskrivning

MS Matglad i skärgården – Silja Line

Kasta loss och bli matglad i skärgården ombord på de vita båtarna! Välkommen ombord till Silja Lines läckerheter från den unika skärgård som bara finns i Finland, Åland och Sverige.

Genom tiderna har skärgårdsborna sett till att färsk fisk aldrig saknas på våra bord. Ingenting går upp mot traditionella delikatesser som lax, sill och olika strömmingsrätter på ett smörgåsbord. Men skärgården bjuder på annat än fisk. De hemtama fåren tar hand om ekologin på naturängarna, där vilda örter kryddar lammens betesmarker. Potatis och äpplen stortrivs i den mineralrika jordmånen och i det milda klimatet.

När fartygens kök hämtar sina råvaror i skärgården bidrar vi till att den mår bra, samtidig som de korta avstånden gör att vi kan locka fram den bästa smaken och fräschören hos varje rätt. Det klassiska smörgåsbordet är både läckert och stiligt men också en perfekt lösning när gästerna är många.

I boken "Matglad i skärgården" har våra köksmästare samlat sina bästa recept för alla som vill inspireras till en riktig festmåltid hemma i gladda vänners lag.

INNEHÅLL:
Välkommen! Kalla fiskrätter. Villalivet på Runsala. Skaldjursrecept. Skärgårdens växter. Sallader. Äppelträd. Kallt uppskuret av kött med tillbehör. Smörgåsar och vickningsrätter Bröd. Ålands skärgård: Kökar. Skärgårdens fåglar. Varma fiskrätter. Fisk genom tiderna. Blåstång. Skärgårdens fiskar. Varmrätter med fågel, kött och vilt. Skärgårdslamm. Stockholms skärgård: Söderarm och Tjärven. Vaxholm. Drivved. Skärgårdens växter. Efterrätter. Brännvinsbord - smörgåsbord - buffé. Smaklig måltid. Så här lyckas du. Säl. Årstiderna. Vi tackar.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är mycket rikligt illustrerad med härliga fotografier i färg av de omskrivna maträtterna samt en del miljöbilder skärgård och hav.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 257/222 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 1005 gram
Sidantal 159
Författare Tiia Koskimies, Marianne Saanila, Kari Heikura m. fl.
Förlag Silja Line Oy
Utgivningsår 1999
Språk svenska
ISBN 978-951-98405-1-6

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633450045

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 17:11

MS Matglad i skärgården – Silja Line

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?