Beskrivning

Blåklint har inga stora krav på varken näring eller vattning. Tvärtom, den blommar ännu rikligare om du inte ger den för mycket näring och om den får stå lite torrt i genomsläpplig jord. ’Blue Ball’ älskas av bin och fjärilar. Sorten är perfekt till snittblomma med sina 60 cm höga, stabila stjälkar och dubbla blommor i en klart blå färg. Dessutom är den ätlig. Ha den gärna i sommarsalladen eller torkad som kakströssel.

Förodla inomhus i såjord i april-maj. Placera ljust och svalare efter att fröna grott. Utplantera, efter avhärdning efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Du kan även så direkt på växtplatsen i maj-juni eller så till hösten för blomning före midsommar följande sommar. Ta bort vissna blommor regelbundet. Då blommar blåklinten länge.

Påsen innehåller 200-220 frön (1g).

Grobarhet i laboratorietest: 92%.

Fröna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 571714587

Visningar 685

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Blåklint Blue Ball, svensk sommar i en blomma! 200 frön!

Pris

18 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 748 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?