Beskrivning

Säljer en välrotad ny planta av Apostlalilja, tolv apostlarna (Neomarica northiana), ca 25-30 cm lång. Bild 1 visar de unika blommorna, bild 2 ett av mina träd, bild 3 nytt skott bildat efter blomning, bild 4-5 ny planta likt den du får, antalet blad kan variera.

Tålig och lättskött. Långa liljeblad i kamform, som kan bli 90 centimeter långa och ca 5 centimeter breda. Blommar med upp till 10 centimeter stora blommor, där de litet större yttre bladen ofta är vita eller gulaktiga och där de inre bladen skiftar i vackra mönster och ofta kombinerar vitt, gult, blått och ibland lila. Blomning förekommer från tidig vår till sen höst. Trivs i skuggat till soligt, men inte i direkt solljus.
Känslig för övervattning, gärna torka ut mellan vattningarna. Planteras i vanlig blomjord. Var noga med att inte kapa blomman då den blommat över, ett nytt skott skapas där inom ett par veckor. Skottet rotas sedan i vatten innan det planteras i blomjord.

(Namnet Tolv Apostlar kommer av tron att plantan blommar först efter att den skapat tolv blad. Det är dock inte sant, den blommar även tidigare. Engelskt namn är Walking Iris, då den förökar sig genom att de skott som bildas efter blomningen tynger ner blomstjälken till marken så att skottet kan slå rot, växten så att säga ”vandrar omkring i trädgården”. Ursprung Brasilien. Blommorna är oftast kortlivade och kan i vissa fall gå från knopp till överblommade under en och samma dag. De utsöndrar en väldigt stark doft som många uppskattar, men andra kan uppleva som väl häftig.)


Endast seriösa bud, bjud inte om du inte tänker fullfölja köpet. Skickas mån-ons med PostNord spårbart till ombud, annat fraktsätt känns numera osäkert för levande växt.
Tyvärr har tradera ändrat sina fraktalternativ för PostNord, man kan nu bara skicka mindre paket med PostNord spårbart till ombud om vikt <5kg, så tyvärr får frakten bokas på PostNord, därav angivet fraktpris. Får växt plats med emballage i ett litet paket så justerar jag fraktkostnaden.
Denna är dock tålig så vill du få till brevlåda hör av dig så försöker vi ordna det om möjligt. Köparen står för frakten. Angiven fraktkostnad gäller i Sverige. Samfraktar gärna. Avhämtning går bra. Betalning inom 3 dagar efter vunnen auktion.Se gärna till att du har aktuella uppgifter på tradera (adress, mobilnummer, mejl) för PN´s transportaviseringar och så att växt inte kommer på avvägar.
Lycka till!

Objektnr 632374681

Visningar 136

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:23

Apostlalilja, 12 apostlarna, ny planta ca 25-30 cm lång med flera blad

Slutpris

|

170 kr

Auktionen är avslutad

svenskakronan vann auktionen

BHz

Askim, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 959 omdömen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?