Beskrivning

Veckotidningen Idun från krigsåret 1943.

Reportage: Idun har hälsat på hos familjen Fleetwood på Hagbyberga gods utanför Katrineholm. Här bor friherrinnan Ruth Fleetwood och hennes familj. Bilder på hur det ser ut inuti godset och bilder på familjen.

Reportage: Hur ska den perfekta kvinnan vara? Den frågan har Idun ställt till några av våra största idrottsstjärnor just nu: Gunder Hägg, Calle Schröder, Arne Andersson, Olle Tandberg m fl. Vilken sorts kvinna drömmer de om?

Reportage: Kvinnor har börjat jobba inom poliskåren. De kallas för polissystrar och de fyller en viktig funktion. De ägnar sig åt att beivra kvinnlig brottslighet, som t ex illegala aborter. De flesta är utbildade sjuksköterskor i botten. Tidningen följer med några polissystrar på jobbet.

Reportage: Fru Randi från Norge skriver om hur det är att vara husmor i det ockuperade Norge. Det är inte enkelt. Alla norrmän vill bara en enda sak: att deras land ska bli fritt igen. Även husmödrarna kvävs i tyskarnas grepp. Att äta sig mätt är inte lätt just nu.

Reportage: Även Finland lider under kriget just nu. Idun har pratat med en finlandssvensk ung kvinna om hur hon ser på framtiden och kärleken just nu, mitt i allt det svåra.

Se även mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar!

Objektnr 594881830

Visningar 306

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Idun 45 1943 Hagbyberga, Ruth Fleetwood, Gunder Hägg, Calle Schröder

Pris

99 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

384 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?