Beskrivning

Om djur och om människan och djurvärlden. Huvudsakligen om en liten och inställsam rovlysten, om det skydd den får hos människorna, om kelandet med den, av ICN. (Stockholm, AB Seelig & co., 1928). Ny, översedd och något tillökad upplaga. Klassiskt verk om framför allt katten "En blandning av sliskighet och rovlystnad" av Ivar Conradson, svensk poet, målare och katthatare. Conradson som var extremt självkritisk lät dra in och förstöra de två första upplagorna, medan den här kom att tryckas i 500 exemplar. "De ha icke blivit bättre än de vilda rovlystna, de ha i stället blivit sämre än de sämsta av de vilda och fått ett ännu mer lågsinnat skick, en ännu mer förskräcklig uppsyn. Ja, denna uppsyn, denna förening av rovlystnad och sötaktighet, och dessa färger, dessa gröna ögons sken. Dessa ögon äro vanvettigare än de vilda frändernas. Det är dock klart, att detta slag av liv bör man ej uppmuntra". STORLEK: 109 sidor. 17x11,5 cm. 0,130 kg.

KVALITET: Bruksskick. Häftad:stadig, med några kantveck och ett par ljusa fläckar. Inlaga: vita sidor, men de tre första bladen med en lagad reva i övre kanten som minskar i storlek.

................................................................................................................................

För att se mina andra auktioner klicka på "AngelmansAntikvariat" i högra marginalen.

Samfraktar: Maximalt fraktpris inom Sverige är 35 kr per frakt, dvs Du BETALAR ALDRIG MER ÄN 35 KR OAVSETT HUR MYCKET DU KÖPER. Det går alltså bra att avvakta med frakten om du är intresserad av kommande auktioner. Du har 2 veckors ångerrätt, och får pengarna tillbaka om du ångrar köpet! (inklusive frakt).

Objektnr 632090702

Visningar 204

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:22

Katten: ..OM EN LITEN OCH INSTÄLLSAM ROVLYSTEN.. OM KELANDET MED DEN, 1928

Slutpris

|

491 kr

Auktionen är avslutad

xtabay vann auktionen

AngelmansAntikvariat

Stockholm, Sverige

5.0

AngelmansAntikvariat

Verifierad

Toppsäljare

3 432 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?