Beskrivning

En härlig tredelad handmålad docka i trä. Den kommer från Winterhilfswerks insamlingar under andra krigsvinterhjälpen (2 KWHW) och dess fjärde riksgatuinsamling (4 RSS) som ägde rum den 14 och 15 december 1940.

Serien heter ”Kasperlefiguren, bewegliche Arme”, dvs kasperdockor med rörliga armar, men vissa har under tiden fått sina armar fixerade då de med lösa armar ocb lita fladdriga och de fixerade helt enkelt är bättre dockor för lek.

Objektet kan med snöre användas som ett hängde och har rörliga armar likt en klassisk tråddocka men har även en fotplatta den kan stå på. De flesta serier användes som hänge på en knapp om de inte redan var nålar. Denna serie användes även som utsmyckning i julgranen.

Sista bilden är en av de reklamannonser som spreds inför serien var tillgänglig men de fanns även som vykort.

Alla objekt som saluförs är äkta historiska dokument från aktuell tidsålder och försäljning riktas till seriösa samlare och/eller forskare av aktuella objekt/tid/rörelser utan övrig politisk kontext.

Se gärna profilsida för andra objekt inom likartad genre, samfrakt sker och vid önskemål och för köpares tillkommande kostnad kan spårad frakt erbjudas.

Betalning inom tre dagar om inte annat överenskommes.

Objektnr 633556021

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 19:30

Buschliesl - Kasperdocka från Hitlerjugend 1940 – WW2, nazi, tredje riket

Slutpris

|

63 kr

Auktionen är avslutad

Tommienie vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?