Beskrivning

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.


Theodor Kittelsen (1857 - 1914) var Norges svar på John Bauer. Kittelsen var en fantastisk illustratör, författare och poet. Ingen kunde teckna ett troll som Kittelsen, som också gjorde stämningsfulla naturmålningar och även mörka, gotiska teckningar och dikt typ "Svartedauen" (Digerdöden).
”Fattigman” är en av Theodor Kittelsens mest kända målningar. Den visar en fattig stackare som föll som offer för digerdöden, som Kittelsen lät ”Pesta”, en gammal kärring, symbolisera.

Fattigmannen ligger död vid en öde skogsväg medan korpar cirklar över liket. Totalt mörker.

I ”Hackspett” kommer Kittelsen tillbaka till skogsvägen 12 år efter digerdödens härjingar.

Liket av den arme mannen är sedan länge borta, likaså korparna. Men ljuset har kommit tillbaka. Och en hackspett får symbolisera livets återkomst.

TH Kittelsen gjorde denna vackra och stämningsfulla hyllning till livet 1912 -tolv år efter att han tecknade ”Fattigman” och bara två år före sin egen död, beundrad men fattig.


Konsttryckt på duk i storlek 0,60 x 0,44 meter.

Digerdöden, eller svarta döden, kom till Norge 1348 eller 1349 och spridde sig 1350 till Sverige.

I allt 75 miljoner människor dog av pesten. Cirka 40 % av Norges befolkning dog, och man tror att mellan en kvarts och en halv miljon svenskar kan ha dött i stora döden. Det siste offer för digerdöden i Norge var biskopen i Stavanger, som dog 7 januari 1350.

Viktig information om trycket:

Denna konstreproduktion är tryckt på "canvas" duk. Dagens teknologi och canvas material garanterar den högsta tryckkvalité med fantastisk detaljrikedom och bästa färgsättning. Det läggs DUBBELT FÄRGLAGER för maximal lyster. Tryckeriet använder absolut senaste tryckmaskinerna och miljövänliga och mycket tåliga färger. Man använder en canvas duk (typ Digitex) som är syntetisk och strukturerad för bästa möjliga resultat och den är även mycket miljövänlig. Duken är mycket lätthanterlig och bilden har dessutom en vit marginal för maximal display vid inramning.

ALLA BILDER SKICKAS RULLADE I TÅLIGT PAPP RÖR, KLARA FÖR UPPSPÄNNING OCH EVENTUELL INRAMNING.

ALLTID SAMFRAKT!!

Objektnr 633197747

Visningar 110

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 13 jun 17:06

HACKSPETT – PESTEN OCH FATTIGMAN 12 ÅR SENARE av THEODOR KITTELSEN Duk

Pris

245 kr

landstormen

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 410 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?