Beskrivning

Grön duchesse och vita glacéhandskar, av Beth Meurling

"Hälsa Beth", blir några av de sista orden min faster Brita säger innan hon avlider. Hon var min ledstjärna genom hela min uppväxt och är så faktiskt än idag. Det är hennes röst som jag vill återge i denna bok.

Detta är kvinnohistoria om en högre medelklassmiljö under 1900-talet, som tidigt drabbas av en katastrof. Ende arvingen håller på att omkomma i en brinnande pyjamas, men överlever. Det är en berättelse om hur detta påverkar familjen och hur det inverkar på systerns liv.

Grön Duchesse och vita glacehandskar är en fascinerande historia om uppväxten på Österby, en herrgård i Sörmland

Författaren Beth Meurling växte upp på Österby, en herrgård i Sörmland. I boken berättar hon släktens historia, men framför allt är det faster Britas röst som hörs genom hela boken. Brita var en dam av sin tid, excentrisk, levnadsglad och begåvad. Idag skulle hon ha fått epitetet "stark kvinna". Beth hyllar henne och släktens kvinnor och ger läsaren inblickar i ett sätt att leva och umgås som idag kan tyckas en förgången tid till, men som likväl inte ligger så långt bak i tiden.

Beth Meurling skriver med lätt penna om såväl lyckliga som olyckliga stunder om livet på herrgården om det tunga slit som det innebar att driva ett lantbruk, om de spännande balerna och middagarna, om vardagliga och förtroliga stunder med väninnorna och ger många fascinerande detaljer som frammanar tidsandan och atmosfären.

"Grön duchesse och vita glace‘handskar "är en bok för alla som vill få en initierad skildring av en ovanlig och fascinerande kvinnas liv, om en släkts glädjen och sorger i en tid och ett Sverige som existerade för en kort stund sedan.

Boken är rikligt illustrerad med fotografier från familjealbumen och ger ytterligare konturer åt människorna, miljöerna och tiden .

Beth Meurling har dedicerat denna bok till sina barn och barnbarn. Författarens önskan är att med denna skildring visa att livet för de som sägs vara födda med silversked i munnen även kunde vara fyllt av sorger, sjukdomar och ekonomiska kriser, precis som för alla. Beth fick i sitt yrke som flygvärdinna visa prov på det mod och den handlingskraft hon lärt av sin älskade faster. Beth Meurling är född 1945 och bosatt i Stockholm.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 248/180 mm
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 750 gram
Sidantal 178
Författare Beth Meurling
Förlag Meurlings förlag
Utgivningsår 2022
Språk svenska
ISBN 91-88635-99-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: Vänligen betala inom 2 dagar efter avslutad auktion!

Objektnr 633201684

Visningar 21

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 17:48

Grön duchesse och vita glacéhandskar

Utropspris

|0 Bud

240 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 975 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?