Beskrivning

Grönmynta
Perenn aromatisk ört, med krypande jordstammar och underjordiska utlöpare. Bildar stora bestånd. Växer med upprätta fyrkantiga stjälkar. Bladen är långa och spetsiga med sågad kant, undersidan är gråluden. Att gråmyntan har filthår ger den ett gråludet intryck. Doftar och smakar som grönmyntan, mintigt. Blommorna sitter i täta kransar som bildar ett toppställt ax som är rosa till lila. Gillas av fjärilar och pollinerare. Lättodlad. Se till att göra en avgränsning för rötterna om du inte vill att de ska sprida sig invasivt i rabatten.

Myntor har en given plats i örtagården, men ger fint bladverk åt en prydnadsrabatt, så länge man har koll på spridningen. Blad och toppskott skördas under hela säsongen. Används färska eller torkade.

Så glest i fuktig såjord. Täck mycket tunt. Omplantera i gödslad jord 1 planta/kruka. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter frost.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Objektnr 574811392

Visningar 2 396

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Grönmynta, flerårig aromatisk ört, marktäckare, höjd 40-50 cm, 50 frön

Pris

12 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 725 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?