Beskrivning

Nyzeeländsk spenat
Det är en ettårig växt med krypande, starkt grenade skott och mörkgröna, köttiga blad med en ljus, kristall beläggning. Man ska klippa skotten ofta för att få en högre avkastning.
Spenat trivs i kallare väder men den är inte vinterhärdig. En snabbväxande växt, den kommer att producera många blad på kort tid under en mild vår- och höstperiod.
På grund av den långa växtperioden (upp till 40 dagar) rekommenderas att förodla den inomhus och plantera ut på friland under andra hälften av maj. Tänk på att plantan är mycket kraftig och tar stor plats (ca 60 cm i omfång). Man kan säga att en planta ger minst en portion färdiglagad spenat och den fortsätter att producera spenat under hela säsongen...det blir bara mer och mer. Mycket lättodlad!

Så frön inomhus eller i drivbänk, ca. 2-3 cm djupt, i mars-april och sätt ut plantorna när risken för frost är över. De kan också sås direkt på friland i södra Sverige i maj-juni.
De stora, taggiga fröna har ett hårt skal och gror sakta, så blötlägg dem i ljummet vatten 1-2 dygn innan sådden. Det går också att dra dem över ett sandpapper några gånger eller slå försiktigt med en hammare för att underlätta för vattnet och grodden att ta sig igenom. Grotid 14-21 dagar

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Objektnr 567723192

Visningar 798

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Nyzeeländsk spenat, Mycket spenat på varje planta,! 10 frön

Pris

15 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 720 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?