Beskrivning

En ciao moped utöver det vanliga

Jag har genom åren ägt många ciao mopeder och detta är utan tvekan den bästa och finaste jag haft. Mopeden ska enligt tidigare ägare köpts på en marknad i soliga Milano och sedan blivit importad hem till kalla Sverige. Tillskilnad från övriga ciao mopeder har denna dem kraftigare och snyggare fyr-ekrade super bravo fälgarna med tillhörande däck av högre kvalitet, variatordrift, opluggat insug, en större 13/13 förgasare, polini luftfilter, effektavgasystem från sito samt ingen rost att finna någonstans!

Alla dessa förbättringar gör mopeden till en dröm att köra. Den upplevs mer stabil än en vanlig ciao, som har snudd på cykeldäck och fälgar. Variatordriften i kombination med den vässade motorn ger mopeden mycket goda körförmågor med ett ett väldigt bra register. Den startar direkt och är mycket rolig att köra med ett bra acc och en topphastighet på ca 45 km/h. Tillskilnad från vanliga ciao mopeder behöver man därmed alldrig använda tramporna när man ska starta från rödljuset utan det är bara att gasa och lämna resten av cyklisterna bakom dig i ett moln av tvåtaktsrök bakom sig ;)

För övrigt har den en total avsaknad av rost och en väldigt fin och glansig lack med endast några få repor. Hastighetsmätare sitter monterad, men dessvärre fungerar inte den eller signalhornet. Detta då vajern från mätaren till drivningen saknas. Självklart funkar både fram och bak lampa samt hel/halv ljus.

Om du inte än funnit ett bra argument att övertala sambon än så kan jag säga att tankens storlek är 2,8 liter och på den minimala mängd bensin tar man sig 20 mil vilket motsvarar en bränsleförbrukning på 0.14 liter milen! Detta gör moppen lika snäll för isbjörnarna som plånboken.

För övrigt är det en gamal klass 2 moped, även kallad 30 moppe, vilket betyder att den får framföras på såväl cykelbanor som bussfil samt parkeras vart man behagar då den i juridisk mening är likvärdig med en cykel vilket gör den till det perfekta pendlingsmedlet i en storstad.

Så släng Sl kortet eller elcykeln/elsparkcykeln och kör något med stil som faktiskt väcker ett leende på läpparna under den annars gråa och trista mängd tid vi lägger på att ta oss från punkt A till B!

Objektnr 633681822

Visningar 400

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 15:47

Piaggio ciao

Pris

11 900 kr
Annonsen är avslutad

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?