Beskrivning

Pierre Soulages, färgreproduktion ur boken "Xxe Siécle".
Tryckt i Italien, San Lazzaro, Milano, 1960
31 x 24 cm.
På baksidan - Andre Lanskoy
Mycket bra skickPierre Soulages, född 24 december 1919 i Rodez, Aveyron, Frankrike, är en fransk målare, gravör och skulptör. År 2014 beskrev Francois Hollande honom som "världens störste nu levande konstnär."
Soulages är känd som "den svarta målaren," på grund av hans intresse för färg "både som färg och en icke-färg". När ljus reflekteras på svart, ändrar den det och förvandlar det. Det öppnar ett mentalt fält av sig självt. Han ser ljus som arbetsmaterial; strimmor av den svarta ytan av hans målningar gör det möjligt för honom att reflektera ljus, som låter det svarta komma ut ur mörkret och lysa, och blir därmed en lysande färg. Hans nonfigurativa bilder ger associationer till österländsk skrift och består av breda mörla penselstråk mot en ljusare fond.
År 1979 blev Soulages utrikes hedersledamot av American Academy of Arts och Letters. Han är också den första levande konstnär som blivit inbjuden att ställa ut på det statliga Eremitaget i Sankt Petersburg och senare med Tretjakovgalleriet i Moskva (2001).

//

Titta även på mina andra annonser. Jag säljer mycket fint och intressant från konstvärlden. Jag skickar väl inpackat samma dag som betalning.

If you are not from Europe, we can still arrange shipping to any other country. Send me a message to find out the shipping cost.

Objektnr 589576678

Visningar 277

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Pierre Soulages, färgreproduktion. Tryckt i Italien, San Lazzaro, Milano. 1960

Pris

120 kr

Oh_My_Art

Nacka, Sverige

5.0

Oh_My_Art

Verifierad

Toppsäljare

543 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?