Beskrivning

Vänerhavet, av Bo Dahlgren, Tore Hagman, Hans Kongbäck och Jan Töve

Vänern har många ansikten. Denna Europas största insjö uppvisar en imponerande naturskönhet av skiftande slag - från Klarälvens deltaland till Ekens skärgård med Läckö slott. En storslagen bok om ett mäktigt innanhav. Men Vänerlandskapet är inte bara naturupplevelser. Vänern har varit viktig för utvecklingen av näringslivet runt sjön. Förr en viktig transportled för Värmlands malm och järnprodukter samt jordbruksvaror från Götalands kornbod. Än i dag är Vänern viktig för transporter av spannmål och skogsprodukter, men också som en stor energiproducent och färskvattenreservoar.

Detta är den största fotobok som gjorts om Vänern. 250 fantastiska bilder som visar sjöns skiftande uttryck, med skärgårdar, öar, människor, djur, fiske och de storslagna vattenvidderna. Bo Dahlgren, Hans Kongbäck, Tore Hagman och Jan Töve - fyra erkänt duktiga fotografer, naturkännare och formgivare, speglar Vänerns olika ansikten i detta exklusiva bokverk.

En magnifik bok som visar det storslagna och sköna men inte skyggar för det råbarkade isiga och blåsiga Vänern. Från fåriga stenhällar i Brommö skärgård till ängar och klippor på Lurö. Från hällristningar på Kållandsö till Lakholmens kritvita fyrtorn gick färden när fotografkvartetten skapade boken. I fem år har de fyra frilansfotograferna jobbat med detta jätteprojekt. Flyg, båt, bil och fötter har nyttjats för att få bilder som tillsammans skulle ge stor spännvidd. Mellan 10 000 och 15 000 bilder har tagits och det har varit ett tufft jobb att banta ner dessa till de 250 som finns i boken säger en av de fyra fotograferna, Vårgårdabon Tore Hagman. Vänerhavet är ett utpräglat lagarbete vilket bl a innebär att ingen fotograf anges för en viss bild.

Utsedd till "Västergötlands vackraste bok 2006" med motiveringen: "Boken Vänerhavet är en nutidsdokumentation med utsökta skönhetsupplevelser som öppnar upp vattnet och landskapet för läsaren och besökaren under olika årstider. De fulländade fotografiska mästerstyckena visar det frusna, hårda havet, det vårliga porlandet, sommarens solglitter och höstens dånande bränningar".

Den inbundna boken (guldpräglat, marinblått linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Den stora boken är mycket rikligt illustrerad med magnifika fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 305/275 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1870gram
Sidantal 232
Författare Bo Dahlgren, Tore Hagman, Hans Kongbäck och Jan Töve
Förlag Vänerhavet AB
Utgivningsår 2005 (första upplagan)
Språk svenska
ISBN 91-975848-0-0

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633624061

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 18:25

Vänerhavet – praktverk i stort format om Sveriges största sjö

Utropspris

|0 Bud

295 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?