Beskrivning

Havet var min lust och fröjd - Nordhalländska sjömansminnen förmedlade av Stig Tornehed. Utgiven av Onsala kofferdi kapteners förening

Det var förr gott om sjöfolk i de nordhalländska kustsockarna. Med segelfartyg tog en resa ofta flera månader, ibland år. Sjöfararna kunde vara goda berättare, inte bara muntligen utan också i brev, dagböcker och levnadsteckningar. Därom vittnar denna bok.

Särskilt starkt framträder B.A Larsson med 33 sjömansår under segel. Osminkad realism mildras av bister humor, skarpsynta iakttagelser av människan på gott och ont blandas med ohöljd glädje över sjömanslivets behag i fjärran hamnar på varma breddgrader.

Med denna unika bok kröner Stig Tornehed sin mångåriga kulturgärning i Nordhalland. Onsala Kofferdi Kaptenens Förening, bildad 1806, ger ut boken. Hallandskonstnären Stefan Gustafsson har tolkat sjömännens berättelser i teckningar av liv, lust och färg.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick, ganska nära nyskick. Det finns ett ringa slitage på pärmarnas kanter och två tryckmärken på främre pärmens högra kant. Boken är mycket rikligt illustrerad med spännande fotografier och reproduktioner i svartvitt och i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 177/245 mm
Ryggbredd ca 14 mm
Vikt ca 705 gram
Sidantal 160
Författare Stig Tornehed
Förlag Onsala kofferdi kapteners förening, OKKF
Språk svenska
Utgivningsår 2013
ISBN 91-637-2467-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 633206218

Visningar 23

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 21 maj 18:28

Havet var min lust och fröjd - Nordhalländska sjömansminnen

Utropspris

|0 Bud

120 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 809 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?