Beskrivning

Helt nya böcker, aldrig bläddrade. (Vunnit i utlottning)
Bok 1:
Sexuellt våld : bemötande, stöd och behandling - häftad, Svenska, 2023
Författare: Karin Larsson.

Att leva ett liv fritt från våld är en grundläggande fri- och rättighet för alla människor. Ändå är sexuellt våld ett folkhälsoproblem som kan orsaka psykiskt lidande och allvarliga konsekvenser för den som utsatts. Här kan vi som yrkesverksamma göra stor skillnad – det handlar om att våga fråga och prata om våld samt erbjuda kunskap, anpassat stöd och vid behov behandling.

Den här boken är ett stöd i detta viktiga arbete. Boken ger kunskap om sexuellt våld och dess förekomst samt reaktioner såväl under som efter sexuell våldsutsatthet inklusive akuta reaktioner och mer långsiktiga konsekvenser i form av till exempel posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Bok 2:
Vulvodyni : smärta vid sex och beröring - inbunden, Svenska, 2023
Författare: Ida Flink, Linnéa Engman, Nina Bohm-Starke

En brännande, intensiv smärta runt slidöppningen utmärker vulvodyni, tidigare kallat vestibulit. Beröring gör ont, sex undviks eller uthärdas och ens relation försämras. Vardagen präglas ofta avsmärta och oro.

Trots att nästan var femte kvinna är drabbad är okunskapen stor, även i vården. Här får du veta hur vulvodyni och vanliga onda cirklar uppstår. Författarna beskriver vad du kan göra själv, vilken behandling som hjälper samt när och var du ska söka vård. Du får även ta del av andra kvinnors erfarenheter och vad som hjälpt dem.

Objektnr 634317056

Visningar 12

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 10 jun 18:35

Sexuellt våld: bemötande. + Vulvodyni: smärta vid sex och beröring. (helt NYA)

Utropspris

|0 Bud

299 kr

Slutar om

nyox

Stigtomta, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

155 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?