Beskrivning

GAMMAL TRÄDGÅRD BLIR SOM NY Samuelsson/Schenkmanis + LÄNGTANS BLOMMOR Karin Berglund

GAMMAL TRÄDGÅRD BLIR SOM NY - Lars-Eric Samuelsson och Ulf Schenkmanis - ICA förlag 1993 - Kartonnage i mycket gott skick.

Illustrerad med fotografier, kartor och teckningar, huvudsakligen i färg. Teckningar: Lars Lindgren och Gunnar Lagerwall. Foton: Eivon Carlsson med flera. Ulf Schenkmanis föddes 1934 och utbildade sig till folkskollärare och ämneslärare i språk. Arbetade sedan i många år som radio- och TV-journalist samt TV-producent. Var dessutom flitigt verksam som fackboksförfattare och har utgivit ett drygt 100-tal böcker, företrädesvis inom trädgård, medicin och reseguider. Frågan är om inte Ulf Schenkmanis varit den mest produktive författaren någonsin med värmländsk anknytning. Ulf Schenkmanis avled i september 2004 efter en lång tids sjukdom. Litteraturgenre: Facklitteratur, företrädesvis i medicin-, rese- och trädgårdsgenrerna. - Gammal trädgård blir som ny (tillsammans med Lars-Eric Samuelsson, ICA 1993). Den perfekta handboken för den som förvärvat en fastighet med en inte så välskätt trädgård eller en alldeles för arbetskrävande trädgård. Massor med konkreta råd och tips - det mesta går att fixa utan alltför drastiska ingrepp.

LÄNGTANS BLOMMOR Om gammaldags trädgårdsväxter - Karin Berglund - Rabén & Sjögren förlag 1991 - Kartonnage i mycket gott skick.

Stockros, akleja, jungfruros, lukktviol, krusmynta, bondpion . Längtans blommor, fulla av doft, skönt oc|h poesi. Många av de gamammaldags trädgårdsblommorna har odlats sedan urminnes tider. Det finns massor med myter kring var och en. Den som planterar en madonnalilja eller snödroppe i sin trädgård blir delaktig i årtusendenas odalrmöda och förväntan. I flera tusen år har kvinnor odlat samma slags blommor i sin trädgård. det väcker ömhet och känsla av gemenskap med människor i alla tider, framår och bakåt, som ger en extra dimension åt trädgårdsarbetet. - Karin Berglund född 1937, är en svensk journalist, författare och fotograf. Karin Berglund är känd för trädgårdsskildringar och fotografier. Hon har också varit sommarvärd.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 308204356

Visningar 1 754

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

GAMMAL TRÄDGÅRD BLIR SOM NY Samuelsson/Schenkmanis + LÄNGTANS BLOMMOR K Berglund

Pris

190 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 220 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?