Beskrivning

JBL ProSilent Luftpump, a200, luftpump för akvarium. JBL ProSilent med luftslang och backventil. Bubbelsten kan köpas till liksom längre luftslang om man behöver det. Den som följer med är ny men inte jättelång, men den går som sagt att byta ut till en längre om man vill.

Nypris på denna är ca 500kr. Har använt den i lite mer än ett år. Säljes enbart för att jag har köpt en annan med plats för två bubbelstenar. Fungerar felfritt.

”JBL ProSilent ar en luftpump som ger optimal syretillförsel i sötvatten- och marina akvarier.
Membranluftpumpen med backventil och bubbelsten är särskilt energibesparande.JBL
ProSilent har en judabsorberande luftkammare, en förstärkt vägg och
vibrationsabsorberande gummifötter, vilket är anledningen till att den inte orsakar nagra eller nästan inga surrande ljud. Den rekommenderas dock inte för användning i sovrummet. Den ar GS-testad och kan aven monteras pa väggen. Den har ett justerbart luftutlopp och en luftanslutning med
slangkopplingar som kan vridas 90°.
Gasutbytet i akvariet sker huvudsakligen
genom vattnets ytliga rörelse, under vilken atmosfäriskt syre förs in i akvarievattnet. Det finns dock vissa faktorer som avsevärt minskar syrehalten i akvariet: stigande temperaturer, avsaknad av CO2-avstängning nattetid, mediciner och annat.

I akvarier med litet ytflöde kan det snabbt uppsta en brist här. Detta beror pa att växtmassan ocksä är avgörande: även om
manga växter producerar livsnödvändigt syre
under dagen, andas de ocks ut koldioxid pa natten, eftersom de inte kan fotosyntetisera utan ljus. Det ar just här som JBL ProSilent kan vara till fördel för att undvika onödiga permanenta ph-variationer under natten, vilket de flesta fiskar ocksà har stora problem med. Den (överflödiga) koldioxid som bildas av vattenrörelsen stots aktivt ut och
atmosfäriskt syre kommer in i akvarievattnet.
Aven pa sommaren, när temperaturen stiger, kan syrehalten i akvariet bli knapp; JBL ProSilent ger en snabb lösning och later akvarieinvanarna andas ut.
Lätt att installera
JBL ProSilent ar ansluten till luftslangen. Den stängs av och backventilen installeras med pilen riktad mot akvariet. Den lämpliga längden skärs av och bubbelstenen placeras i akvariet.”

Objektnr 633618212

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 1 jun 17:50

JBL ProSilent Luftpump, a200 för akvarium

Utropspris

|0 Bud

199 kr

Slutar om

eligirly

gävle, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 162 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?